06 septembrie 2013

Iubitorilor de jazz, cu drag

"Forgive me if I don’t have the words. Maybe I can sing it and you’ll understand." - Ella Fitzgerald.

Jazz-ul e una dintre acele chestii care ți se întâmplă în viață și pe care nu știi să le explici, ca o epifanie care te trăsnește după ce mult prea multă vreme ai căutat răspunsul. În puținele dăți în care am ascultat jazz, mi s-a părut că-s luată pe sus și dusă de la marginea prăpăstioasă a celei mai adânci melancolii la o bucurie aproape viscerală. E un tăvălug pornit; o jucărie pe arc pe care n-ai cum s-o oprești până când nu se consumă...nu te consumă! Poate de asta își răspundea Kurt Vonnegut la "What is my definition of jazz? Safe sex of the highest order."

Nu voi poza în cunoscătoare sau consumatoare a genului, chiar dacă am un minim de cultură muzicală ce se întinde în timp de la Armstrong la Katie Melua, dar îi trag de mânecă pe cei care iubesc și se identifică cu muzica jazz pentru a le indica apariția în mediul online a unui site dedicat. E vorba de JazzCulture.ro, inițiat de prietenul blogger doctor profesor chimist folkist simpatic Marius "Make" Matache și Daniela Ștefan, un proiect online care promovează jazz-ul și blues-ul din țară și de peste hotare ca fenomene culturale. Publicația JazzCulture.ro s-a născut din nevoia de a aduce mai aproape de iubitorii genului un fenomen muzical prea putin susținut în România și și își propune să devină un punct de sprijin pentru artiștii care consacră jazz-ul și blues-ul prin compozițiile lor, precum și o platformă educativă pentru publicul larg. 
Pentru fanii jazz-ului din Social Media, puteți urmări postările și actualizările echipei și pe pagina de Facebook și pe contul de Twitter. Pentru Make, chapeau!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu