27 ianuarie 2020

Festin cu branza si vin: Delaco si Domeniile Samburesti


Aho, aho, copii și frați, mai o brânză am mâncat, un vin bun am degustat... Unde? Cum unde? La Brânzeturi cum se cuVin; că era și păcat să nu continue și în 2020 evenimentul-fanion al bloggerilor olteni. Prima degustare pe noul an ne-a pus în farfurii și în pahare produse de la prieteni și parteneri cu tradiție ai evenimentului.  6 tipuri de brânză și 6 tipuri de vin ne-au încântat papilele gustative. Citește în continuare ce am gustat, degustat și învățat la cea mai recentă ediție Brânzeturi cum se cuVin!

Sursă foto: Daniel Botea


26 ianuarie 2020

Cu bocceluta prin Malaga - Intro


Spania e una din țările în care mă simt cel mai bine, cel mai “acasă”, poate și datorită faptului că așa i-am spus Barcelonei tot anul 2 de facultate. Pe finalul anului trecut, când am căutat o nouă destinație europeană în care să călătoresc singură (ca să mă “limpezesc” la cap, cum îmi place mie să spun), orașele spaniole au fost primele pe lista de opțiuni. Câștigător la puncte a ieșit Malaga.

Ce am făcut 4 zile cu bocceluța prin Malaga, află citind seria de articole cu același nume pe care o încep astăzi pe blog. În articolul de azi voi face un scurt intro to Malaga și voi da câteva informații practice despre excursia mea, urmând ca celelalte articole să se concentreze mai mult pe obiectivele turistice pe care le-am vizitat.
Malaga - Vedere de ansamblu


29 octombrie 2019

Festin cu branza si vin – Delaco si Ferma Magureni


În ultima vreme, tot mai mulți oameni încep să acorde atenție sporită modului de viață, alegând unul cât mai sănătos. Fie că fac mișcare sau aleg să consume alimente organice, trend-ul este spre sănătos, ecologic sau bio. Așa că nu surprinde pe nimeni că, în marea de producători, apar câțiva care refuză să facă compromisuri. O nouă ediție a deja împământenitului proiect al bloggerilor olteni, Brânzeturi cum se cuVin, ne-a pus față în față cu un astfel de producător. Ce am făcut, aflat și învățat de la eveniment, citiți în acest articol!
Sursa foto: Marian Buzărnescu


Cu bocceluta prin Bruxelles


Pentru că nu pot sta mult timp liniștită acasă, toamna asta m-a prins plecată în tot felul de deplasări, în locuri familiare sau în destinații noi mai de aproape sau mai de departe. Pe lista de orașe pe care voiam să le revăd s-a numărat și Bruxelles-ul, pe care îl mai vizitasem o dată împreună cu Oana acum 10 ani! Ce „hot spots am văzut / revăzut în cele 4 zile de plimbăreală prin capitala Belgiei, în rândurile de mai jos.
Bruxelles - Grădinile Mont des Arts


04 august 2019

Festin cu branza si vin - Delaco si Histria (2)

E normal ca, atunci când îți place să faci un lucru, să-l repeți. Sau dacă-ți place un produs, să mai cumperi și altă dată același produs. Cum ar zice englezii, suntem “creatures of habit”. Așa că era de așteptat că, dacă mi-a plăcut mult-mult-mult la primul eveniment Brânzeturi cum se cuVin la care am degustat vinuri de la Crama Histria, să răspund “Prezentă!” și la a doua întâlnire. Despre ce a fost vorba, ce am degustat și ce anume mi-a încântat papilele gustative, descoperiți în continuare!