18 aprilie 2022

Festin cu branza si vin - Delaco si Crama Budureasca

Burgundia, Bordeaux-ul și Dealu Mare sunt pe aceeași paralelă. Iată o bucată de informație prețioasă cu care sunt mai bogată după încă o degustare reușită din seria de evenimente Brânzeturi cum se cuVin. Nu e de mirare că vinurile cramei Budureasca, situată în această rodnică zonă viticolă, sunt printre cele mai premiate la concursurile de profil din țară și străinătate! Note mari și aprecieri le-am acordat și eu, mai ales după ce le-am degustat în asociere cu excelentele brânzeturi Delaco într-un decor de vis (și de patrimoniu!) din Craiova. Ce-am degustat, ce-am aflat și cum ne-am bucurat de o nouă aventură culinaro-bahică, aflați în continuare!

Sursă: Daniel Botea



14 aprilie 2022

Paso Doble sau arta drept catalizator al dialogului

În majoritatea formelor ei, arta provoacă, ridică semne de întrebare și funcționează ca un catalizator pentru o profundă revoluție a gândirii. La o astfel de reflecție creativă ne-a provocat și Cristi Nedelcu (jurnalist, scriitor, dramaturg și blogger) prin piesa sa de teatru, Paso Doble, transpusă într-un spectacol al Teatrului Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea jucat pe scena Naționalului craiovean cu casa închisă. O piesă de teatru cât un univers al emoțiilor adolescenților de pretutindeni, pe teme actuale, fierbinți, precum (cyber)bullying-ul, depresia și sănătatea mintală.




04 aprilie 2022

Festin cu branza si vin - Delaco si Caii de la Letea

Despre cai se spune că sunt cea mai nobilă cucerire a omului, așa că nu e de mirare că un vin ce surprinde libertatea cailor Deltei este unul plin de noblețe și eleganță. Caii de la Letea au fost vinurile care au strălucit, în acompaniamentul brânzeturilor de la Delaco, într-o nouă degustare Brânzeturi cum se cuVin. Am avut parte de o seară plină (7 vinuri + 7 brânzeturi = ), fără să fie despre cantitate, ci despre distincție, povești, gusturi și arome. Ce-am degustat, ce-am aflat și cum ne-am bucurat de o nouă aventură culinaro-bahică, aflați în continuare!




30 martie 2022

La 10 ani de Craiova BlogMeet, am prins Rădăcini la Casa Romanescu

"Călătorului îi stă bine cu drumul, iar olteanului cu petrecerea", ar spune o vorbă din bătrâni. Norocul meu în viață: că-ș și degrabă călătoare, și olteancă în trup, în cuget și-n simțiri. Așa că taman bine, pe acest final de martie s-au aliniat planetele și am putut reuni într-un singur super-eveniment mai multe activități pe care le-am tot reportat din lunile trecute. Astfel, gașca de blogolteni s-a adunat pentru petrecerea de 10 ani de Craiova Blog Meet. Ne-am serbat cultural și cultivat, cu un tur ghidat ținut de subsemnata la Casa Romanescu din Craiova și o degustare de vinuri din Republica Moldova de la Crama Rădăcini chiar de Ziua Basarabiei. Atmosferă de excepție, bună dispoziție, vinuri minunate, mâncare delicioasă, muzică bună… le-am bifat pe toate! Despre ce a fost vorba, citiți în continuare!

Gașca veselă - foto Daniel Botea



23 decembrie 2021

Pensiunea Jianca – agroturism la o aruncatura de bat de Craiova

Duminica trecută am fost cu gașca de bloggeri în vizită la Jianca – pensiunea agroturistică parte a Complexului agricol Sere Ișalnița. Situată la 15 km de centrul Craiovei, această pensiune agroturistică este o alternativă interesantă la opțiunile de cazare și de petrecere a timpului liber din Craiova. Gazdele ne-au pus la masă și la dans (ay, ay, ay, adevărată avanpremieră pentru masa de Crăciun), iar noi am profitat de vizită și am făcut și un mic Secret Santa blogosferic.

Continuați să citiți articolul pentru a afla mai multe informații despre istoric, facilitățile de cazare și petrecere a timpului liber, bucătăria din care ies niște preparate super-delicioase și tipul de evenimente pe care le puteți face aici. Totul într-o locație nouă, unde tradiționalul e la el acasă!