21 noiembrie 2022
Food-wine pairing la Restaurant OLIVE Craiova
30 octombrie 2022
Descălecare oltenească în Dealu Mare
O vorba din popor zice să n-ai încredere în cămile și-n alte animale care pot rezista o săptămână fără să bea. Cu gașca mea de blogolteni (și asimilați) nu-mi fac nicio grijă în acest sens. 😁Weekend-ul trecut ni s-au deschis pivnițe, destupat sticle, umplut paharele (cât pentru degustat) și dezlegat limbile la Evadare în Dealu Mare - Ediția III, un eveniment organizat de Asociația Dealu Mare. Am pornit cu începutul, alegând traseul de degustare #1, care ne-a purtat la 3 crame, de la Domeniul Aristiței la Dagon Wines și la Davino. Oameni pasionați ne-au primit în cramele și podgoriile lor, ne-au făcut părtași la povestea vinurilor lor și ne-au îndrăgostit de o zonă viticolă cu mult potențial turistic.
Sursa foto: Daniel Botea |
05 octombrie 2022
Cafeaua de specialitate – de la teorie la practică
Sursă de energie. Combustibil. Ajutor pentru inspirație. Suport emoțional. Motiv de întâlnire. Tabiet. Limbaj nonverbal. Plăcută dependență. Declarație de dragoste. Sunt anumite momente în care cafeaua echivalează cu fiecare descriere de mai sus; în restul timpului, pentru majoritatea oamenilor este, pur și simplu, o idee bună!
Deși nu mă număr printre consumatorii (avizi sau avizați) de cafea, îmi place să învăț lucruri noi și să descopăr informații interesante, așa că să nu vă mire subiectul acestui articol. Am participat pentru prima data la o degustare de cafea și am descoperit că această licoare poate fi mai mult. Poate avea mai multe gusturi și mai multe calități. Poate însemna armonie și excelență. Bine am venit în lumea cafelei de specialitate!
03 octombrie 2022
Festin cu brânză și vin – Delaco și Domeniile Sâmburești
Se spune că vinurile, brânzeturile și prietenii sunt cu atât mai buni cu cât sunt mai vechi. Pentru evenimentul fanion al bloggerilor olteni, Brânzeturi cum se cuVin, atât Domeniile Sâmburești 🍷, cât și Delaco 🧀 ne sunt parteneri și prieteni vechi, de nădejde. Iar noi, blogoltenii, ajunși la 45 de ediții ale evenimentului, după o pauză de vară, abia am așteptat să ne revedem și să povestim la un platou de brânzeturi și un pahar de vin. Ce am gustat, degustat și discutat, în rândurile de mai jos!