16 mai 2014

Regata marilor veliere din Marea Neagra, la Constanta

Dați click, închideți puțin ochii și ascultați...
Ascultând asta, m-am întors înapoi în timp, când citeam, reciteam și răs-reciteam "Căpitan la 15 ani" și visam să fug de acasă ca să devin mus pe o goeletă. Bineînțeles, atunci eram destul de entuziasmată încât nu m-ar fi deranjat să dorm pe punte, să o bricui cu nisip sau să fac de cart cot la cot cu ceilalți mateloți, lucruri la care acum, probabil, aș fi reticentă. Decât dacă nu... :D Dacă ajungeți la Constanța în perioada 24-27 mai, e posibil să reușiți voi să-mi împliniți visul. Nu neapărat să frecați puntea, dar să vizitați velierele acostate în perioada menționată în port! 
Anul acesta, Regata marilor veliere din Marea Neagră (sau SCF Black Sea Tall Ships Regatta, după numele oficial), care a strâns la start zeci de veliere, se încheie în Portul Constanța. După ce s-au întrecut în larg, de la bulgari la ruși și de la ruși la noi, 14 vase se vor opri timp de trei zile la Constanța, dând șansa curioșilor să ia parte la manifestări ce nu se întrevăd repetate pe malul românesc în viitorul apropiat. 
Duceți-vă acolo și salutați echipajele în timp ce intră în port! Vizitați velierele, puneți întrebări și imaginați-vă cum este traiul pe o asemenea ambarcațiune. Aplaudați-vă favoriții la probele sportive desfășurate de echipaje și bucurați-vă de parada acestora! Țineți cu România și urcați-vă la bordul bricului-școală Mircea sau al velierului Adornate. Scoteți-vă pălăria în fața Sedov-ului rusesc, cel mai mare velier din lume (și rugați-vă să nu ne invadeze rușii :P). 

Vizitați toate navele participante și bucurați-vă de energia echipajelor pentru care ele sunt acasă! :) Dați o tură pe blogurile lui Vlad și Cristi și lăsați experiența lor de bloggeri oficiali ai SCF Black Sea Tall Ships Regatta să vă convingă că regata e un eveniment de neratat. 

Vânt din pupă sa aveți, iar, dacă sunteți bloggeri și vreți să vizitați marile veliere acostate la Constanța, mai aveți timp până la noapte să vă înscrieți aici pentru un loc de blogger oficial și acces VIP, alături de Cristi, Vlad, Chinezu și Cezar! :)

Later edit: Se pare că eu și Ioana am fost alese bloggerițe oficiale ale regatei! În curând o să vă salutăm de la malul mării! :)


4 comentarii:

  1. felicitari pentru premiu. chiar frumos articolul tau. cat despre sunetele de fundal... irezistibile :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Merci frumos, tot incerc sa le fac sa porneasca atunci cand dai click, nu automat, dar ma depaseste problema.

      Ștergere