Recunoaștere internațională pentru fine dining, acordată unui restaurant din Craiova! Restaurantul Ellipse - City•Restaurant din cadrul Ramada Plaza Craiova a primit distincția Auguste Escoffier Internațional pentru un rafinat meniu de degustare de 7 course-uri și pairing de vinuri. Toți cei care își doresc o experiență gastronomică unică, de haute cuisine, se pot bucura de ea chiar în inima Craiovei! Sunt onorată că am fost invitată să încerc acest meniu și vă împărtășesc și vouă câteva informații și fotografii care sper să transmită înălțimea și calitatea întregii experiențe!
𝐂𝐢𝐧𝐞 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐄𝐬𝐜𝐨𝐟𝐟𝐢𝐞𝐫?
"Rege al Bucătarilor și Bucătarul Regilor", Auguste Escoffier (1846-1935) a fost un celebru bucătar și scriitor culinar, un pionier al industriei fine dining. Considerat părintele bucătăriei franceze moderne, el ar fi ridicat haute cuisine-ul pe noi culmi, odată cu fondarea, la sfârșitul secolului al 19-lea, a primelor hoteluri moderne de lux din Europa. Alături de colegul și prietenul său, Cesar Ritz, Escoffier a lansat hotelurile Savoy, Carlton și Ritz, propunând standarde înalte și meniuri pline de delicatețe și subtilitate. Pentru el, compunerea unui meniu, era, "în primul rând, o poezie".
Un poem întreg mi s-a părut mie meniul de degustare Ellipse Epicurean Journey propus de Chef Ciprian Nicolescu & Chef Roxana Dragnea la hotelul Ramada Plaza Craiova, meniu pentru care hotelul a fost recompensat cu placheta Auguste Escoffier Internațional de către prestigiosul Ghid Escoffier al Industriei Ospitalității.
𝐂𝐞 𝐢𝐧𝐝𝐢𝐜𝐚̆ 𝐩𝐥𝐚𝐜𝐡𝐞𝐭𝐚 𝐄𝐬𝐜𝐨𝐟𝐟𝐢𝐞𝐫?
Pe lângă faptul că reprezintă o garanție a calității și creativității culinare, aceasta este un indicator al restaurantelor cu potențial de a obține stele Michelin! Cum nu avem încă în România restaurante cu stele Michelin și doar alte 3 restaurante cu plachetă Escoffier, echipa de la restaurantul Ellipse de la hotelul Ramada Plaza Craiova tocmai a intrat pe un drum - probabil greu, dar sigur plin de satisfacții - spre excelență și măiestrie!
𝐂𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐭̦𝐢𝐧𝐞 𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮𝐥 𝐄𝐥𝐥𝐢𝐩𝐬𝐞 𝐄𝐩𝐢𝐜𝐮𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐉𝐨𝐮𝐫𝐧𝐞𝐲?
Meniul include 7 feluri de mâncare, de la amuse bouche la desert, la fiecare farfurie fiind asociat un vin potrivit.
De la unturi care se topesc în gură la risotto, dish-uri din pește sau miel până la desertul-surpriză, fiecare preparat, alături de vinul asociat, vine cu o explozie de gusturi și cu faimosul curcubeu pe cerul gurii.
Pentru mine, a fost o seară foarte stimulantă, deoarece mi-am folosit (aproape) toate simțurile pentru a cuprinde bogăția de culori, gusturi, texturi și arome.
𝐂𝐢𝐧𝐞 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐚𝐭𝐞 𝐛𝐮𝐜𝐮𝐫𝐚 𝐝𝐞 𝐮𝐧 𝐚𝐬𝐭𝐟𝐞𝐥 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐧𝐢𝐮?
Din martie 2024, craiovenii sau cei care vizitează orașul și își doresc o experiență culinară spectaculoasă, pot pre-comanda acest meniu cu minim 2 zile în avans. Ce nu știu încă (nu am întrebat, dar sigur va apărea informația cât de curând și voi actualiza articolul) este costul unui astfel de meniu, dar, comparând cu ce prețuri sunt la nivel de alte orașe din România / Europa pentru experiențe similare, estimez eu că ar fi fair-play să coste undeva în jurul a 100 euro / persoană. Mult, puțin? Cu siguranță nu ar fi o sumă confortabilă pentru toate buzunarele sau pentru vizite frecvente, dar cu siguranță este o experiență ce poate fi încercată la evenimente speciale (aniversări) sau oferită unor oaspeți aparte. Eu cu siguranță o voi recomanda turiștilor business pe care îi am la Craiova Guided Tours!
Închei și eu așa cum au încheiat prezentarea fiecărui dish și a vinului asociat Chef Ciprian Nicolescu și somelier Florin Trifu: 𝐁𝐨𝐧𝐧𝐞 𝐝𝐞́𝐠𝐮𝐬𝐭𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧! Iar, dacă ajungeți să degustați acest meniu la Restaurant Ellipse by Ramada Plaza Craiova, mi-ar face plăcere să vă aflu părerile printr-un comentariu pe blog!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu