04 august 2013

Craiova - Capitala Prieteniei

Dacă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană trebuie să mai așteptăm, ieri și azi Craiova s-a transformat în Capitala Prieteniei, găzduind concertele din cadrul Zilelor Prieteniei Bergenbier. A fost un bun motiv pentru o parte a blogosferei craiovene să strângă rândurile, la start aliniindu-mă alături de Anda, Dragoș și Daniel. Petrecerea noastră a început în 4 pe o terasă de pe esplanada teatrului, mutându-se apoi alături de zeci (apoi sute și, în final, cred că de mii) de oameni în Piața Mihai Viteazul.
Line-up-ul concertului de ieri i-a inclus pe:
1. We Singing Colors - Andrei (de la The Amsterdams) și Roxana; sound proaspăt.
2. Partizan. Rock nebun, în stil Artanu, plus un feat cu Adi Despot cu ochelari de petrecere. Ce altceva să mai vrei de la viață? :))
3. Mihai Mărgineanu & Band. Incredibil ce trupă de nebuni și ce muzică pe care nu poți să stai pe loc, cu un violonist care a inserat printre piesele Mărgineanului acorduri din "Treceți, batalioane române, Carpații" sau "Rapsodia română".
4. Vița de Vie. Apogeul concertului, cu mulțimea (minoră) dezlănțuită și un Adi Despot care pus lumea pe jar și a stins-o cu apă.

5. Cargo. Ultimii, dar nu cei din urmă. Eu pe ei venisem să îi văd, dar oboseala după +5 ore de stat în picioare, în căldură, la care s-au adăugat niște dubioși așezați chiar lângă noi, ne-a determinat să nu mai așteptăm gongul final.

Mai multe fotografii în acest album Facebook și câteva videoclipuri pe pagina mea de YouTube.

Astăzi mergem să îi vedem pe cei de la Pandora, E.M.I.L, ZOB (în locul trupei Alternosfera anunțată inițial), Nightlosers și Paraziții la cea de-a doua zi de concerte din cadrul Zilelor Prieteniei Bergenbier de la Craiova. Ne vedem? :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu