24 octombrie 2015

Craiova in Motion - Craiova vazuta in timelapse

Recunosc, cu modestia tipic oltenească, faptul că în ceea ce privește cultura din Craiova, de ceva vreme, se întâmplă chestii. Unele extraordinare, altele modeste, unele reușite, altele cu mai puțini sorți de izbândă, unele sprijinite și împinse de la spate de armate de oameni, altele duse la bun sfârșit de echipe mici și pline de energie, unele mai creative, altele oarecum banale, unele oferite de jucătorii culturali consacrați, altele - acte independente. Ambivalența spațiului cultural craiovean - nu-i zic piață ca să evit comercialismul cuvântului - duce, invariabil, la o ascensiune progresivă, organică, provenită dintr-o competiție sănătoasă. Nu toate proiectele sunt menite să supraviețuiască testului timpului, însă, așa cum nu toate proiectele care supraviețuiesc sunt destinate succesului. 

O inițiativă care pleacă din capul locului cu premise sănătoase de izbândă este una lansată chiar astăzi de doi băieți extrem de talentați care de multă vreme fac lucruri faine prin Craiova. Unul e Victor Șoșea, primul nume pe care îl dau tot timpul atunci când mă roagă cineva să îi recomand cel mai bun graphic designer din Craiova. Celălalt e Bogdan Dănescu, fotojurnalist de succes, despre care îmi amintesc că am citit undeva că ar fi supranumit fotograful neoficial al Craiovei. Băieții au pus skill de la skill și au făcut o treabă excelentă lansând Craiova in Motion, un proiect independent prin care promovează Craiova prin timelapse.
Motivul pentru care laud rezultatul muncii de câteva luni a celor doi e - pe lângă cel subiectiv evident, că îl cunosc pe Victor și asta e toată garanția calității de care am nevoie - că e primul produs cultural independent made in Craiova pe care îl văd / de care aud de foarte multă vreme care are cu adevărat capacitatea să depășească barierele locale / regionale / naționale. De asta am scris deja despre el pe Monumente Oltenia și pe Dana's Boots. Băieții au, desigur, avantajul, că un proiect foto-video răzbate mult mai ușor, dacă e propagat în mediul online în mod corespunzător. Așa că, dragi craioveni din Craiova și craioveni din alte părți și necraioveni, modul corespunzător de a vă arăta aprecierea pentru ce vine mai jos e share-ul din tată-n fiu și de la Tatăl ceresc până la ultimul păcătos. Merci!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu