Căutând niște informații despre mediul ONG din România, am dat peste o coincidență atât de hilară, încât aproape că aș râde dacă nu mi s-ar părea în același timp tristă și strigătoare la cer. E vorba despre o dubioasă asemănare între un proiect de planificare strategică din Cluj-Napoca (link aici spre proiect în PDF) și unul din Codlea (click aici pentru a descărca proiectul în Word). Vă las pe voi să căutați și să găsiți diferențele și asemănările; până una-alta eu compar aici câteva paragrafe:
Proiect Cluj-Napoca
Pentru realizarea materialului de faţă s-a folosit ca şi metodă de cercetare analiza de document, baza acestei analize reprezentând-o documentele realizate pe acest subiect de diferite organizaţii: Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Banca Mondială sau Centrul Regional de Resurse pentru Organizaţiile Neguvernamentale din Cluj. În acelaşi timp, s-au folosit documentele redactate cu ocazia consultărilor publice facilitate de National Democratic Institute (SUA), bilanţurile centralizate la nivelul sectorului nonprofit - neguvernamental din judeţul Cluj realizate de către Direcţia de Finanţe, precum şi analiza SWOT realizată de către o echipă de lucru de la Universitatea Babeş-Bolyai.
Proiect Codlea
Pentru realizarea materialului de faţă s-a folosit ca şi metodă de cercetare analiza de document, baza acestei analize reprezentând-o documentele realizate pe acest subiect de diferite organizaţii: Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Banca Mondială. În acelaşi timp, s-au folosit documentele redactate cu ocazia consultărilor publice facilitate de National Democratic Institute (SUA), bilanţurile centralizate la nivelul sectorului nonprofit - neguvernamental din judeţul Braşov realizate de către Direcţia de Finanţe, precum şi analiza SWOT realizată de către o echipă de lucru de la Consiliul Judeţean Braşov.
sau
Proiect Cluj-Napoca
După cum reiese şi din analiza generală a sectorului neguvernamental din România, judeţul Cluj, în general, şi municipiul Cluj-Napoca, în particular, reprezintă un centru important al fenomenului asociativ. Această afirmaţie este susţinută atât din punctul de vedere al numărului organizaţiilor neguvernamentale, cât şi din punctul de vedere al densităţii acestora. Pe de altă parte putem menţiona existenţa în spaţiul comunitar din Cluj-Napoca şi a unor forme asociative informale (asociaţii cetăţeneşti, grupuri de iniţiativă, grupuri cetăţeneşti, etc.), care nu sunt legal constituite şi urmăresc rezolvarea punctuală a unor probleme.
vs
Proiect Codlea
După cum reiese şi din analiza generală a sectorului neguvernamental din România, judeţul Braşov, în general, şi municipiul Codlea, în particular, reprezintă un centru important al fenomenului asociativ. Această afirmaţie este susţinută atât din punctul de vedere al numărului organizaţiilor neguvernamentale, cât şi din punctul de vedere al densităţii acestora. Pe de altă parte putem menţiona existenţa în spaţiul comunitar din Codlea şi a unor forme asociative informale (asociaţii cetăţeneşti, grupuri de iniţiativă, grupuri cetăţeneşti, etc.), care nu sunt legal constituite şi urmăresc rezolvarea punctuală a unor probleme.
Suntem țara copy-paste și, din păcate, scăpăm prea ușor cu asta...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu