30 iunie 2014

285 de zile în căutarea verii

Din Alaska până în Argentina e o aruncătură de băț. Ce-i drept, bățul ar trebui să aibă peste 10.000 km ca să vă iasă mișcarea, dar dacă găsiți unul, merită încercat. Altfel, puteți face ceea ce au făcut anul trecut Andreea și Alexandru Maruseac de la micadu.ro, care au plecat la o plimbare de 285 de zile pe motocicletă. Aventura lor pe două roți prin Lumea Nouă a ținut multă lume cu sufletul la gură pentru a vedea pe unde mai ajung iile bucovinene pe care cei doi le-au luat cu ei la plecare. 
Alexandru și Andreea la Machu Picchu (sursa: micadu.ro)
Cei doi au transformat rândurile scrise la cald, pe drum, într-o carte-jurnal de călătorie despre căutarea verii în locuri la care alții doar visăm, așa cum a făcut un alt motociclist plecat în lume (Mihai Barbu în Mongolia, cel care asigură și prefața volumului lui Maruseac). 
Cartea "285 de zile în căutarea verii" se lansează și la Craiova miercuri, 2 iulie 2014. De la ora 17.30, autorul Alexandru Maruseac ne așteaptă la Centrul de limbă și cultură poloneză din cadrul Bibliotecii Universității (Lăpuș, str. Tehnicii, lângă Căminul 10). 

Dacă aveți curiozități despre drumul parcurs, oamenii întâlniți și peripețiile de pe traseu sau dacă vreți să vi se răspundă la întrebări pe care mereu vi le-ați pus (ca, de exemplu, ce viteză poți să atingi când încerci să faci surf pe cenușa unui vulcan în Nicaragua), treceți-vă lansarea în agendă. :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu