12 decembrie 2012

Iata vin colindatori...la automatul Coca-Cola

Stăteam săptămâna trecută (înainte să înceapă să ningă) de vorbă cu niște prieteni care spuneau că ei nu simt spiritul sărbătorilor dacă nu participă la obiceiuri de Crăciun sau dacă nu văd la televizor reclamele de Crăciun de la Coca-Cola. Știți voi, reclama cu camionul, reclama cu urșii polari și celebrul refren "Sărbătorile vin, sărbătorile vin, sărbătorile vin, sărbătorile vin, / Oferind iarna e ca-n povești, / E minunat, e timpul să dăruiești. / Sărbători fericite Coca-Cola îți urează!" Această strofă apare ca un simbol modern al Crăciunului, dar uite că anul acesta Coca-Cola încearcă să își și să ne întoarcă privirea și către tradiționalele colinde românești printr-o excelentă invenție.

Ați auzit până acum despre un automat de colinde? Dacă nu, să nu încercați să ghiciți ce ar putea fi, căci cu siguranță nu este un aparat care îți cântă, ci mai degrabă...invers!
Pentru că cei de la Coca-Cola vor să ne dea motive să credem într-o lume mai bună, au inventat o mașinărie specială, numită aparatul de măsurat colinde, care cuantifică intensitatea cu care oamenii cântă colinde și o transformă într-o sumă de bani pe care o donează apoi pentru copiii sprijiniți de fundația Inocenti. Da, ați înțeles bine, noi cântăm colinde și colinda noastră ajunge, prin intermediul aparatului Coca-Cola, exact acolo unde trebuie (într-o formă oarecum mai utilă).
Moș Crăciun și automatul de colinde (Sursă foto: www.manafu.ro)
Vestea cea bună este că aparatul de măsurat colinde, aflat momentan în turneu prin toată țara, ajunge joi, 20 decembrie și la Craiova (între orele 14:00 - 22:00 în Electroputere Mall), unde își va aștepta colindătorii cu premii și surprize. Așadar, un motiv perfect să facem o faptă bună și să ne și distrăm în același timp. Eu deja sunt în pregătiri să strâng o gașcă faină cu care să merg la colindat automatul, dar mi-ar plăcea să am alături și prieteni, colegi de blogosferă și cititori, deoarece cu cât este mai mare grupul de colindători, cu atât mai mare donația. Pe bloggerii craioveni îi invit, așadar, să citească mai multe despre și să participe la campania Coca-Cola pe Blogal Initiative, să își mobilizeze cititorii și să ne întâlnim cu toții în mall, să tragem o colindă de pomină (și cu intensitate mare!). Pe cititorii mei care ar fi interesați să mi se alăture îi rog să îmi dea un mail să își exprime disponibilitatea!

Colindă și dăruiește! Dom, dom, să cântăm și să donăm? :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu