14 martie 2013

Jucati cu mandria de a fi romani!

Pe Camp Nou
Jucați cu mândria de a fi romani! - acesta este îndemnul meu pentru jucătorii naționalei de fotbal înainte de meciul cu Olanda, ce are loc pe 26 martie pe Amsterdam Arena. Într-o perioadă în care suntem judecați în Europa prin prisma unei multitudini de probleme (vezi emigrarea în Marea Britania, carnea de cal în loc de vacă, cea de curcan cu antibiotice, intrarea în Schengen etc), reușim să ridicăm fruntea prin rezultatele unor elevi înzestrați la olimpiade internaționale și victorii sportive precum cele ale echipei Steaua. Cu atât mai mult e important, deci, ca fotbaliștii români să meargă la Amsterdam ca ambasadori ai țării gata să bifeze un nou succes echivalent cu o pată albă în onoarea noastră națională!
Susțin, așadar, echipa României și mai mult ca sigur voi urmări la televizor meciul, alături de milioane de alți suporteri. Asta doar dacă nu reușesc să susțin echipa națională chiar din tribunele Amsterdam Arena, alături de Cristi mare și Cristi mic! Profit de ocazia oferită de City Insurance, sponsorul oficial al Echipei Naționale a României, și Blogal Initiative, care ne oferă o șansă incredibilă de a fi alături de fotbaliștii români la Amsterdam. Motivele care m-au aruncat în lupta pentru un loc în tribune sunt următoarele:
În vestiarul celor de la AC Milan
1. Urmăresc cu plăcere meciuri și rezultate din fotbal ca o reminiscență a unei mari pasiuni din copilărie (Hai, Craiova!), când făceam concurs cu tata cine știe numele stadioanelor mai multor echipe de fotbal decât celălalt. Drept dovezi în acest sens am două fotografii, una de pe Camp Nou, la un meci Barcelona - Valencia, contând pentru Cupa Regelui, și una din vestiarul AC Milan, alături de ... cine-l recunoaște? :D
2. Îmi place să călătoresc. N-am ajuns încă în Olanda sau în Amsterdam, așa că mi-ar plăcea să șterg asta din bucket list-ul meu travelomaniac.
3. Sunt fată! Ar fi frumos să mai spargem monopolul domnilor în ceea ce privește relația cu sportul de orice fel, așa cum am încercat să fac puțin și pe Sport Local.
4. Cristi Florea tot trebuie să-mi dea o bere că nu prea m-a (re)cunoscut prima (și ultima, deocamdată) oară când ne-am întâlnit. Și-apoi dacă nu un Amstel la Amsterdam...tot degeaba!
5. Vreau să ajung acolo pentru atmosfera de pe stadion, care sunt sigură că o să fie demențială!

Acestea fiind zise, Hai, România! :)


7 comentarii:

 1. Mult succes tiza și dacă reușești, te aștept cu poze :)! România, VICOTRIE!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Unde ai fost pana acum in vita meah :D,super blogul!Salve.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu e frumos ce ai facut la Chinezu pe blog...nu joci cinstit...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Citesc acest comentariu si nu reusesc sa-mi dau seama daca glumesti sau nu. Sper sa glumesti.

   Ștergere