16 martie 2013

Cum ar fi o finala Bucuresti-Sibiu?

Cei care se învârt în mediul online în sfera turismului (și mai ales în cea a turismului internațional), au auzit măcar de Anil Polat, călător în jurul lumii și blogger pe foxnomad.com, care organizează anual o competiție a celor mai interesante orașe în care să călătorești, numită Best City to Visit Tournament. Bazată în întregime pe propunerile și voturile cititorilor, care au proclamat până acum orașe precum Porto sau Sarajevo drept cele mai dezirabile pentru călătorii, competiția este - evident - subiectivă, fiind ușor de câștigat de un oraș ai cărui locuitori sau fani se raliază pentru a-l susține.
La momentul de față, concursul a ajuns deja în etapa șaisprezecimilor, incluzând încă pe tabloul principal două orașe din România, București (propus de Earl) și Sibiu (nominalizat de Adrian). Ambele orașe au avut un parcurs frumos, eliminând oponente mult mai cunoscute. Mai jos, rezultatele pe runde.

Prima rundă:
Sibiu - 63.16% (12 voturi) vs Shanghai, China - 36.84% (7 voturi) 

Runda a doua:
București - 87.12% (257 voturi) vs Aswan, Egipt - 12.88% (38 voturi) 
Sibiu - 86.43% (535 voturi) vs Barcelona, Spania - 13.57% (84 voturi) 
Runda de 32:

București - 77.95% (198 voturi) vs Roma, Italia - 22.05% (56 voturi) 
Sibiu - 92.33% (349 voturi) vs Florența, Italia - 7.67% (29 voturi) 

Runda de 16 (în desfășurare până luni, 18 martie):
București - 80.77% (126 voturi) vs Cape Town, Africa de Sud - 19.23% (30 voturi) 
Sibiu - 90.5% (219 voturi) vs Paris, Franța - 9.5% (23 voturi) 

Luând în calcul susținerea de care se bucură cele două orașe românești, n-ar fi o surpriză pentru mine ca ambele să acceadă în finală. Și mă refer aici la sprijinul pe care ambele orașe - dar mai ales Sibiul - îl primesc pe blogurile românești (câteva articole pro-Sibiu găsiți aici: 123), pe Blogal Initiative (unde avem campanie dedicată în Campionatul Local de Blogging Sibiu), pe Facebook și Twitter (unde a fost creat și un hashtag special, #SibiuForBestCity2013). 
Reiterându-mi dorința personală de a vedea o finală românească, vă invit să votați ambele orașe în șaisprezecimi în sondajul pe care îl găsiți aici și să urmăriți și următoarele etape ale competiției. Și fie ca, în finală, cel mai frumos oraș să câștige! :)


8 comentarii:

 1. Am vazut mai demult pe youtube un tip care calatorise in jurul lumii si vizitase peste 54 de capitale si facuse tipul un film scurt de cateva minute in care se filmase cu cel mai interesant obiectiv din orasul respectiv.
  Ce mai visez si eu cu ochii deschisi la asa ceva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca toti ne dorim sa ajungem acolo (adica peste tot). De-asta m-am si inscris intr-o competitie in care premiul cel mare e o excursie in jurul lumii... http://www.mydestination.com/users/danailie2004/bbb#tab

   Ștergere
 2. Asa cum am mai spus-o, judecand dupa expunerea de care au avut parte orasele care au castigat editiile anterioare ale acestei competitii, nu e nicio indoiala ca o finala Bucuresti-Sibiu ar fi extraordinara pentru promovarea oraselor noastre. Mai mult, cred ca lucrurile se indreapta deja catre o astfel de finala - pentru asta este nevoie doar de efortul nostru sustinut, pana la sfarsitul competitiei.

  Daniela, multumesc pentru ca mi-ai mentionat numele in articolul tau. :)
  Sunt, de asemenea, foarte fericit ca hashtag-ul #SibiuForBestCity2013 - pe care l-am creat special pentru a ajuta la sustinerea campaniei pentru orasul pe care l-am propus in aceasta competitie - a prins atat de bine pe Twitter si Facebook.

  Mult succes in continuare ambelor orase si fie ca cel mai bun sa castige!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumim si noi ca ai propus Sibiul! Romania nu are decat de castigat din astfel de initiative si pentru asta oricine ar trebui sa-si aduca aportul. :)

   Ștergere
 3. concursul asta e o gluma=))

  RăspundețiȘtergere
 4. Sibiu - 90.5% (219 voturi) vs Paris, Franța - 9.5% (23 voturi ) ?  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. A fost o competitie a oraselor si a comunitatilor din spatele lor, iar orasele romanesti au castigat datorita unor eforturi sustinute. Intreaga idee este de a aduce in atentie destinatii noi care merita vizitate, nu de a face o lista de destinatii arhi-cunoscute si arhi-vizitate, precum Paris, Barcelona sau Roma. Pentru asa ceva te invit sa citesti asta: http://www.europeanbestdestinations.org/ Cred ca e mai aproape de ce cauti. :)

   Ștergere