23 martie 2013

Red Lights (2012)

Când Oana a auzit numele lui Cillian Murphy, n-a mai contat despre ce e filmul, cine mai joacă sau alte detalii dintr-acestea nesemnificative pentru a ne ajuta să ne hotărâm dacă merită să investim 1,5-2 ore în a-l privi; totul era decis! Interesul a crescut la - vorba aceea - level Asian când am citit numele lui Robert de Niro și Sigourney Weaver, precum și descrierea filmului de pe imdb, unde erau menționate cuvintele cheie paranormal, psychic și mysteriously. Red Lights să fie!
Filmul începe cu vizita pe care echipa de investigatori de evenimente paranormale formată din dr. Margaret Matheson (Sigourney Weaver) și asistentul ei, Tom Buckley (Cillian Murphy), o face unei familii care acuza întâmplări inexplicabile științific ce aveau loc în casa lor.
Foto via
Aflăm astfel că cei doi se ocupă în principal de demitizarea acestor fenomene prin demascarea impostorilor care pretind a fi medii, spiritiști, vindecători, vânători de fantome șamd. Matheson este, de altfel, recunoscută la nivel mondial pentru activitatea ei în domeniu, fiind și titular de curs la o prestigioasă universitate. Odată cu reapariția în peisaj după o lungă absență a faimosului mediu orb Simon Silver (Robert de Niro), Buckley începe să-și dorească din ce în ce mai mult să îl confrunte și să-l demaște, dar este împiedicat de Matheson. După ce aceasta moare complet pe neașteptate (n-a murit ea-n Alien și o omorâră acum!), dorința asistentului ei se transformă în obsesie. Deși ajunge la un pas de a fi ucis, Buckley, împreună cu doi studenți de-ai lui care îl ajută la investigație, descoperă secretul lui Silver. Și încă ceva...
Un thriller inteligent, Red Lights te ține aproape în permanență cu sufletul la gură. Deși pe imdb are o notă destul de mică (6.1), mie mi-a mers la suflet, în principal datorită distribuției de milioane, jocului actoricesc remarcabil al celor 3 protagoniști (me gusta Sigourney și me gusta și mai mult personajul pe care îl creează), suspansului creat (atmosfera e, pe alocuri, delicios de insuportabilă) și subiectului abordat. Acestea fiind zise, dacă sunteți fani ai genului, vizionare plăcută!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu