29 octombrie 2019

Festin cu branza si vin – Delaco si Ferma Magureni


În ultima vreme, tot mai mulți oameni încep să acorde atenție sporită modului de viață, alegând unul cât mai sănătos. Fie că fac mișcare sau aleg să consume alimente organice, trend-ul este spre sănătos, ecologic sau bio. Așa că nu surprinde pe nimeni că, în marea de producători, apar câțiva care refuză să facă compromisuri. O nouă ediție a deja împământenitului proiect al bloggerilor olteni, Brânzeturi cum se cuVin, ne-a pus față în față cu un astfel de producător. Ce am făcut, aflat și învățat de la eveniment, citiți în acest articol!
Sursa foto: Marian Buzărnescu


Cu bocceluta prin Bruxelles


Pentru că nu pot sta mult timp liniștită acasă, toamna asta m-a prins plecată în tot felul de deplasări, în locuri familiare sau în destinații noi mai de aproape sau mai de departe. Pe lista de orașe pe care voiam să le revăd s-a numărat și Bruxelles-ul, pe care îl mai vizitasem o dată împreună cu Oana acum 10 ani! Ce „hot spots am văzut / revăzut în cele 4 zile de plimbăreală prin capitala Belgiei, în rândurile de mai jos.
Bruxelles - Grădinile Mont des Arts


04 august 2019

Festin cu branza si vin - Delaco si Histria (2)

E normal ca, atunci când îți place să faci un lucru, să-l repeți. Sau dacă-ți place un produs, să mai cumperi și altă dată același produs. Cum ar zice englezii, suntem “creatures of habit”. Așa că era de așteptat că, dacă mi-a plăcut mult-mult-mult la primul eveniment Brânzeturi cum se cuVin la care am degustat vinuri de la Crama Histria, să răspund “Prezentă!” și la a doua întâlnire. Despre ce a fost vorba, ce am degustat și ce anume mi-a încântat papilele gustative, descoperiți în continuare!



03 august 2019

Aradul oenoturistic – o descoperire incantatoare


Atunci când mă gândeam la principalele regiuni viticole ale României, Crișana nu-mi prea venea în minte.  Percepția mi s-a schimbat total pe la sfârșitul lunii martie, atunci când, participând la un infotrip organizat de Consiliul Județean Arad prin CNIPT Arad, am avut în program o zi întreagă de vizite la cramele din Podgoria Aradului. Citiți în continuare pentru a afla ce crame am vizitat, ce vinuri am degustat, dar și de ce ar trebui să vă bucurați și voi de această experiență dacă ajungeți în zonă.



26 mai 2019

#PrinHD2019 – rasfat culinar nivel MasterChef


Întreaga vizită prin județul Hunedoara pe care am făcut-o pe la începutul lunii mai împreună cu bloggeri din Craiova, București și Arad a stat sub semnul răsfățului culinar. Și, pentru că o mare parte a timpului am petrecut-o mâncând sau ronțăind câte una, câte alta,  m-am gândit să vă las aici recomandările mele privind locurile în care vă puteți delecta papilele gustative în Deva și Hunedoara. Mai ales că sunt sigură că nu știați că în inima Hunedoarei puteți încerca preparate iscusit gătite de un participant la MasterChef!