În ultima vreme,
tot mai mulți oameni încep să acorde atenție sporită modului de viață, alegând
unul cât mai sănătos. Fie că fac mișcare sau aleg să consume alimente organice,
trend-ul este spre sănătos, ecologic sau bio. Așa că nu surprinde pe nimeni că,
în marea de producători, apar câțiva care refuză să facă compromisuri. O nouă
ediție a deja împământenitului proiect al bloggerilor olteni, Brânzeturi cum se
cuVin, ne-a pus față în față cu un astfel de producător. Ce am făcut, aflat și învățat
de la eveniment, citiți în acest articol!
29 octombrie 2019
Cu bocceluta prin Bruxelles
Pentru că nu pot
sta mult timp liniștită acasă, toamna asta m-a prins plecată în tot felul de
deplasări, în locuri familiare sau în destinații noi mai de aproape sau mai de departe.
Pe lista de orașe pe care voiam să le revăd s-a numărat și Bruxelles-ul, pe
care îl mai vizitasem o dată împreună cu Oana acum 10 ani! Ce „hot spots” am văzut / revăzut în cele 4 zile de plimbăreală prin capitala Belgiei, în rândurile
de mai jos.
Bruxelles - Grădinile Mont des Arts |
04 august 2019
Festin cu branza si vin - Delaco si Histria (2)
E normal ca, atunci când îți place să faci un lucru, să-l repeți. Sau dacă-ți place un produs, să mai cumperi și altă dată același produs. Cum ar zice englezii, suntem “creatures of habit”. Așa că era de așteptat că, dacă mi-a plăcut mult-mult-mult la primul eveniment Brânzeturi cum se cuVin la care am degustat vinuri de la Crama Histria, să răspund “Prezentă!” și la a doua întâlnire. Despre ce a fost vorba, ce am degustat și ce anume mi-a încântat papilele gustative, descoperiți în continuare!
03 august 2019
Aradul oenoturistic – o descoperire incantatoare
Atunci când mă
gândeam la principalele regiuni viticole ale României, Crișana nu-mi prea venea
în minte. Percepția mi s-a schimbat
total pe la sfârșitul lunii martie, atunci când, participând la un infotrip
organizat de Consiliul Județean Arad prin CNIPT Arad, am avut în program o zi
întreagă de vizite la cramele din Podgoria Aradului. Citiți în continuare
pentru a afla ce crame am vizitat, ce vinuri am degustat, dar și de ce ar
trebui să vă bucurați și voi de această experiență dacă ajungeți în zonă.
26 mai 2019
#PrinHD2019 – rasfat culinar nivel MasterChef
Întreaga vizită prin
județul Hunedoara pe care am făcut-o pe la începutul lunii mai împreună cu bloggeri
din Craiova, București și Arad a stat sub semnul răsfățului culinar. Și, pentru
că o mare parte a timpului am petrecut-o mâncând sau ronțăind câte una, câte
alta, m-am gândit să vă las aici
recomandările mele privind locurile în care vă puteți delecta papilele
gustative în Deva și Hunedoara. Mai ales că sunt sigură că nu știați că în
inima Hunedoarei puteți încerca preparate iscusit gătite de un participant la
MasterChef!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)