În inima județului Arad se află o comoară ascunsă, o oază de verde și de liniște - stațiunea Moneasa. Cu izvoare termale unice și peisaje de o frumusețe irezistibilă, acest colț de Rai este o opțiune excelentă pentru relaxare pentru iubitorii naturii și pentru cei care aleg să vadă frumosul oriunde merg (adică fix pe sufletul meu). Pentru cei care doresc să îmbine confortul cu gastronomia deosebită, Hotel Parc Moneasa este alegerea ideală și recomandarea mea absolută. Aici, am avut parte de răsfăț la spa și de experiențe culinare inedite care au transformat sejurul nostru într-o experiență memorabilă.
26 aprilie 2024
25 aprilie 2024
Festin cu brânză și vin: Delaco și Domeniile Vînju Mare (2)
Am zis o daaată pe lună, când bloggerii se adună, mai aduci și polonezi, ... mănânci, bei și te distrezi! 😅 Seria de evenimente Brânzeturi cum se cuVin, proiectul fanion al ASBO - pagina Asociatiei Bloggerilor Olteni, a continuat și luna aceasta cu o ediție specială, bilingvă, alături de prieteni veniți în Craiova să serbeze 10 ani de activitate la Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză Craiova. A fost o degustare pe gustul meu la propriu și la figurat, deoarece a fost plină de ... cultură & istorie! Vă puteți da seama de asta doar uitându-vă la numele vinurilor degustate și la figurile de pe etichetele vinurillor degustate. Între sticle cu Vlad Țepeș și Mihai Viteazul, ne-am bucurat cu toții de o experiență nobilă! Rămâneți puțin aici să citiți despre ce a fost vorba!
18 aprilie 2024
ONG-urile mici cresc împreună în Federația INCUBATOR
Pe zi ce trece, societatea civilă din România evoluează, se specializează și devine din ce în ce mai relevantă. Unele din metodele prin care atinge acest deziderat sunt cooperarea, colaborarea și coagularea, dar și crearea de comunități în cadrul cărora fiecare actor să pună în comun know-how și expertiză pentru ca, împreună, să aibă un impact cât mai mare. Dacă mi-ați urmărit blogul, știți că am mai scris despre oportunități pentru ONG sau poate ați văzut articolul intitulat „Oportunitate de dezvoltare pentru societatea civilă: CSR Nest organizează un Incubator ONG”. Astăzi vreau să vă prezint următorul pas în această călătorie, și anume înființarea Federației organizațiilor mici sau fără experiență – INCUBATOR.
02 aprilie 2024
#prinHD2024: Lacul Cinciș - de la istorie dureroasă la renaștere turistică
“Din bube, mucegaiuri şi noroi / Iscat-am frumuseţi şi preţuri noi" scria Arghezi în Testamentul lui. Citatul, ce ilustrează transformarea și renașterea din adversități, captează perfect metamorfoza prin care a trecut Lacul Cinciș din Hunedoara. Acesta nu este doar un loc geografic, ci și o poveste de reziliență și regenerare. Moștenire a uneia din cele mai mari drame ale Hunedoarei, Lacul Cinciș se bucură acum de o prefacere fericită, pe malurile sale răsărind azi ghioceii speranței odată cu numirea sa drept stațiune de interes local!
01 aprilie 2024
Festin cu brânză și vin – Delaco și Purcari Wines
Într-o seară plină de arome am avut plăcerea de a participa la o nouă ediție a evenimentului Brânzeturi cum se cuVin. Această ediție nu a fost doar o simplă degustare, ci o adevărată călătorie în timp, în care istoria și tradiția s-au împletit armonios cu arta producției de vin și brânzeturi. Astfel, am profitat de ocazia Zilei Unirii Basarabiei cu România pentru a ne bucura de o degustare excepțională de vinuri de la Purcari și Domeniile Cuza, însoțite de brânzeturi fine de la Delaco. Cu ajutorul unui adevărat ghid într-ale vinurilor, am avut ocazia să descoperim poveștile din spatele fiecărui pahar, iar brânzeturile și-au spus și ele istoria plină de diversitate pentru a creiona experiența noastre culinară. O nouă incursiune fascinantă în lumea vinurilor și brânzeturilor, ce ne-a oferit ocazia să ne bucurăm de arome, texturi și istorii care au redefinit conceptul de "gust autentic".
Abonați-vă la:
Postări (Atom)