14 octombrie 2021

Delicii autentice pădurenești la punctul gastronomic local din Cutin, Hunedoara

Potol, potol, potol, potol, / Stomacul meu e gol, / Și-o bere, și-o bere, / Sufletul meu cere.” În timpul excursiei #prinHD, colegul Daniel Botea ne-a învățat acest cântec studențesco-milităresc, pe care-l cântam de fiecare dată când se apropia ora mesei. Cu toate astea, când ne-am întors de la vizita la punctul gastronomic local din satul Cutin, comuna Peștișu Mic, mai degrabă am fi cântat “Cutin, Cutin, Cutin, Cutin, / Stomacul meu e plin!” Dar, pe lângă bunătățurile pădurenești din care ne-am înfruptat la fața locului, cu altceva am plecat de la primitoarea familie Mircea din Cutin: cu bucuria că oameni tineri revin în vatra satului pentru a reînvia tradiții unice și a le împărtăși cu generozitate cu oricine dorește să le descopere!

Sursă foto: Daniel Botea



08 octombrie 2021

Cu bocceluta prin #HunedoaraNestiuta

Acum 2 ani participam la primul meu #prinHD, un proiect de redescoperire a Hunedoarei turistice & economice. Am mers atunci pe urmele puilor neinjectați de la AVIS 3000 și ne-am bucurat de un răsfăț culinar nivel MasterChef. Anul acesta, gașca de bloggeri a ajuns din nou pe plaiuri hunedorene la invitația lui Călin, care ne-a propus un program cu o temă care ne-a intrigat: Hunedoara Neștiută! Dacă n-am răspuns câteva zile, să știți că am fost prin peșteri, pe dealuri & coclauri. Un rezumat al excursiei noastre în inima Hunedoarei puteți citi în continuare, urmând să revin cu articole dedicate pentru obiectivele-vedetă ale zonei!

Sursă foto: Daniel Botea



27 septembrie 2021

Festin cu branza si vin - Delaco si Roy & Damboviceanu Corcova (2)

Delaco conjugă brânza precum anotimpul frunza*, iară vinul de Corcova nu e vin, e supernova! După cum v-ați dat seama din titlu și din introducere, toamna ne-a strâns laolaltă pentru o nouă degustare din deja celebra serie "Brânzeturi cum se cuVin". Evenimentul aniversar cu numărul 40 (!) a cerut o sărbătoare pe măsură; și ce mod mai bun de a celebra decât alături de parteneri de tradiție: crama Corcova și Delaco - consecvent alături de noi la toate edițiile! Ce-am degustat, ce-am aflat și cum ne-am bucurat de o nouă aventură culinaro-bahică, aflați în continuare!

* Pe baza unui citat de Gretel Ehrlich – “Frunzele sunt verbe care conjugă anotimpurile.




17 septembrie 2021

Cu bocceluta prin Malaga – Muzeele (2)

Aho, aho, copii și frați, stați pe blog și nu plecați, că am reușit să m-adun și să public un nou articol din seria despre Malaga, cel despre muzeele dedicate vieții și civilizației malaguene. Poate mai puțin cunoscute decât cele cu temă artistică (cu nume sonore precum Picasso sau Thyssen), aceste mici colțuri fermecător de autentice au fost adevăratul câștig cultural al excursiei mele andaluze. Astăzi vizităm virtual împreună Muzeul Sticlei și Cristalului, Muzeul Artelor și Tradițiilor Populare și Muzeul Vinului din Malaga!




28 iulie 2021

Festin cu branza si vin: Domeniile Samburesti si Delaco in Padure la Coveanu

Sâmbăta trecută am luat brânzeturi și vinuri de la sponsorii de tradiție ai evenimentului lunar Brânzeturi cum se cuVin, Delaco și Domeniile Sâmburești, și-am plecat să le degustăm prin județul Olt. După câteva stopuri turistice în Slatina, ne-am oprit pentru degustare într-un loc superb, în mijlocul naturii: În pădure la Coveanu. Aici am găsit liniște, verdeață și răcoare, dar am avut parte și de o primire ca la carte și un tur de proprietate. O oază de relaxare și un loc care s-a pretat la țanc pentru o degustare, dar care cu siguranță e perfect și pentru alte evenimente private! Continuați să citiți acest articol pentru o radiografie a întregii zile!