19 mai 2022

#prinHD 2022: Sărbătoarea oilor, bucuria stomacului

Iată că am ajuns la momentul în viață în care-mi pot aminti cu nostalgie de ceva ce n-am mai făcut de vreo 25 de ani! Atâta timp a trecut, cu aproximație, de ultima dată când am fost la ... o stână! Noroc cu excursia de anul acesta de prin județul Hunedoara, căci am profitat din plin pentru a-mi actualiza experiența participând la o veche tradiție pastorală din Ținutul Pădurenilor – Măsuratul oilor, dar și pentru a-mi delecta papilele cu bunătăți gastronomice specifice unei stâne. Ce-am mâncat și cum ne-am distrat cu miorițele pădurene aflați citind articolul în continuare!




16 mai 2022

#prinHD 2022: de la Casutele din Poiana Rachitelii pe Drumul celor 3 Izvoare

Numărul 3 îmi poartă noroc, așa că cea de-a treia vizită #prinHD, la invitația colegului Călin Bobora, nu putea să fie altfel decât la superlativ. Începutul lunii mai a coincis cu un nou descălecat blogosferic, gașca de bloggeri olteni părăsind temporar Cetatea Băniei pentru a descoperi locuri noi din Ținutul Pădurenilor. Ca de fiecare dată când am ajuns în această zonă a țării, am fost întâmpinați cu brațele deschise, cu prietenie și cu generozitate. Ce a fost diferit, însă, la această excursie a fost faptul că am putut să dăm și noi ceva înapoi comunității care ne-a primit.

Vă invit să citiți în continuare despre expediția noastră în comuna Cerbăl, județul Hunedoara, despre minunatul complex agroturistic Căsuțele din Poiană din satul Poiana Răchițelii, care ne-a găzduit timp de 2 nopți, dar și despre aportul nostru la configurarea și marcarea traseului turistic Drumul celor 3 izvoare.



18 aprilie 2022

Festin cu branza si vin - Delaco si Crama Budureasca

Burgundia, Bordeaux-ul și Dealu Mare sunt pe aceeași paralelă. Iată o bucată de informație prețioasă cu care sunt mai bogată după încă o degustare reușită din seria de evenimente Brânzeturi cum se cuVin. Nu e de mirare că vinurile cramei Budureasca, situată în această rodnică zonă viticolă, sunt printre cele mai premiate la concursurile de profil din țară și străinătate! Note mari și aprecieri le-am acordat și eu, mai ales după ce le-am degustat în asociere cu excelentele brânzeturi Delaco într-un decor de vis (și de patrimoniu!) din Craiova. Ce-am degustat, ce-am aflat și cum ne-am bucurat de o nouă aventură culinaro-bahică, aflați în continuare!

Sursă: Daniel Botea



14 aprilie 2022

Paso Doble sau arta drept catalizator al dialogului

În majoritatea formelor ei, arta provoacă, ridică semne de întrebare și funcționează ca un catalizator pentru o profundă revoluție a gândirii. La o astfel de reflecție creativă ne-a provocat și Cristi Nedelcu (jurnalist, scriitor, dramaturg și blogger) prin piesa sa de teatru, Paso Doble, transpusă într-un spectacol al Teatrului Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea jucat pe scena Naționalului craiovean cu casa închisă. O piesă de teatru cât un univers al emoțiilor adolescenților de pretutindeni, pe teme actuale, fierbinți, precum (cyber)bullying-ul, depresia și sănătatea mintală.




04 aprilie 2022

Festin cu branza si vin - Delaco si Caii de la Letea

Despre cai se spune că sunt cea mai nobilă cucerire a omului, așa că nu e de mirare că un vin ce surprinde libertatea cailor Deltei este unul plin de noblețe și eleganță. Caii de la Letea au fost vinurile care au strălucit, în acompaniamentul brânzeturilor de la Delaco, într-o nouă degustare Brânzeturi cum se cuVin. Am avut parte de o seară plină (7 vinuri + 7 brânzeturi = ), fără să fie despre cantitate, ci despre distincție, povești, gusturi și arome. Ce-am degustat, ce-am aflat și cum ne-am bucurat de o nouă aventură culinaro-bahică, aflați în continuare!