30 octombrie 2022

Descălecare oltenească în Dealu Mare

O vorba din popor zice să n-ai încredere în cămile și-n alte animale care pot rezista o săptămână fără să bea. Cu gașca mea de blogolteni (și asimilați) nu-mi fac nicio grijă în acest sens. 😁Weekend-ul trecut ni s-au deschis pivnițe, destupat sticle, umplut paharele (cât pentru degustat) și dezlegat limbile la Evadare în Dealu Mare - Ediția III, un eveniment organizat de Asociația Dealu Mare. Am pornit cu începutul, alegând traseul de degustare #1, care ne-a purtat la 3 crame, de la Domeniul Aristiței la Dagon Wines și la Davino. Oameni pasionați ne-au primit în cramele și podgoriile lor, ne-au făcut părtași la povestea vinurilor lor și ne-au îndrăgostit de o zonă viticolă cu mult potențial turistic.

Sursa foto: Daniel Botea



05 octombrie 2022

Cafeaua de specialitate – de la teorie la practică

Sursă de energie. Combustibil. Ajutor pentru inspirație. Suport emoțional. Motiv de întâlnire. Tabiet. Limbaj nonverbal. Plăcută dependență. Declarație de dragoste. Sunt anumite momente în care cafeaua echivalează cu fiecare descriere de mai sus; în restul timpului, pentru majoritatea oamenilor este, pur și simplu, o idee bună! 

Deși nu mă număr printre consumatorii (avizi sau avizați) de cafea, îmi place să învăț lucruri noi și să descopăr informații interesante, așa că să nu vă mire subiectul acestui articol. Am participat pentru prima data la o degustare de cafea și am descoperit că această licoare poate fi mai mult. Poate avea mai multe gusturi și mai multe calități. Poate însemna armonie și excelență. Bine am venit în lumea cafelei de specialitate!



03 octombrie 2022

Festin cu brânză și vin – Delaco și Domeniile Sâmburești

Se spune că vinurile, brânzeturile și prietenii sunt cu atât mai buni cu cât sunt mai vechi. Pentru evenimentul fanion al bloggerilor olteni, Brânzeturi cum se cuVin, atât Domeniile Sâmburești 🍷, cât și Delaco 🧀 ne sunt parteneri și prieteni vechi, de nădejde. Iar noi, blogoltenii, ajunși la 45 de ediții ale evenimentului, după o pauză de vară, abia am așteptat să ne revedem și să povestim la un platou de brânzeturi și un pahar de vin. Ce am gustat, degustat și discutat, în rândurile de mai jos!




09 septembrie 2022

Oportunitate de dezvoltare pentru societatea civilă: CSR Nest organizează un Incubator ONG

Nu mai stau să calculez, dar de vreo 15-16 ani sunt ONG-istă și mândră de asta! Fie că am fost membră sau fondatoare într-o organizație non-guvernamentală, am făcut voluntariat sau doar am promovat activități și proiecte în care am crezut, am încercat să rămân conectată cu acest mediu care, în proporție covârșitoare, încearcă să schimbe lumea în bine. Cam asta își propun să facă și cei de la Asociația CSR Nest pentru ONG-uri: să le schimbe lumea în bine și să le lărgească orizonturile prin intermediul proiectului „Dezvoltarea capacității ONG-urilor mici sau fără experiență din Regiunile Sud-Vest Oltenia, Sud-Muntenia și Sud-Est -Incubator ONG”. Despre ce este vorba și cum puteți aplica, dacă sunteți eligibili, aflați continuând să citiți acest articol.




15 iulie 2022

Aventura Baloanelor - Când vrei să zbori, doar cerul este limita

Cine crede-n zbor e stăpân peste zare.”, zicea Blaga, iar miercurea aceasta, într-o zi norocoasă de 13, am cucerit cerul Olteniei. Fără să fiu cea mai aventuroasă persoană de la scara mea, mi-am impus în ultima perioadă să nu (mai) refuz oportunitățile de a explora noi experiențe și senzații. Cum zic englezii, să-mi dau voie să “live a little”. Bine, nu-mi propun momentan să fac ceva extrem ca bungee sau parașutism (deși, hei, cine știe ce-mi rezervă viitorul?), dar zburatul mi-a plăcut întotdeauna, fie că citeam despre el în cărțile lui Jules Verne, fie că-mi cheltuiam economiile pe bilete de avion încoace sau încolo. Dorința de a zbura cu balonul cu aer cald, mai veche și ea, s-a concretizat abia acum, în 2022, chiar la o aruncătură de băț de Craiova. Dacă vă tentează și pe voi o astfel de super-experiență, vă povestesc în continuare tot ce trebuie să știți. 😊

Luată de vânt, la intrarea în balon. :)) Foto: Daniel Botea