09 noiembrie 2024

Festin cu brânză și vin - Delaco și Crama Vinaltus

Din bătrâni se povestește că așa cum începi săptămâna, luna sau anul, așa o ții până la final! Brumarul meu a început destul de cultural (chiar viticultural, aș putea spune), ținând cont că pe 1 ale lunii am mers alături de colegii bloggeri într-o expediție de “studiu” al pasiunii autentice pentru vinuri locale de calitate! Mai precis, Crama Vinaltus a fost gazda celei mai recente ediții a evenimentului nostru de suflet, Brânzeturi cum se cuVin, în care am avut șansa să asociem vinuri i.u.s.o. și i.u.s.r cu brânzeturi de soi românesc și internațional de la Delaco. Ce-am gustat, degustat și povestit, dar și dezlegarea misterioaselor acronime ale vinurilor Vinaltus, aflați citind în continuare!
 


18 septembrie 2024

Craiova Jazz Festival 2024: muzica ce continuă să rezoneze

De fiecare dată când ajung la un eveniment cultural de anvergură în Craiova, simt că orașul nostru capătă o nouă dimensiune, una vibrantă, plină de energie și creativitate. Așa a fost și la Craiova Jazz Festival 2024, unde am avut bucuria de a participa la trei dintre cele patru seri de spectacole care au transformat orașul într-un pol al jazz-ului internațional. Pentru cineva care nu a fost dintotdeauna un împătimit al jazz-ului, experiența acestui festival a fost o revelație, demonstrând cât de versatil și accesibil poate fi acest gen muzical.



22 iulie 2024

Festin cu brânză și vin - Delaco și Domeniile Averești

Doar 🍷 vinul în pahare a curs mai rapid decât conversația, poveștile și râsetele de la masa veselă 😅 la o nouă ediție a evenimentului Brânzeturi cum se cuVin, ajuns la ediția #61. Cinci vinuri albe de la Domeniile Averești, alături de cinci 🧀 brânzeturi de la Delaco ne-au acompaniat în ambianță unei noi degustări memorabile. Ce am gustat, degustat și discutat, în rândurile de mai jos!




28 mai 2024

Festin cu brânză și vin - Delaco și Familia Darabont

Weekend-urile încep mai devreme în săptămânile când joia avem tradiționala degustare Brânzeturi cum se cuVin 🍷🧀 alături de gașca de bloggeri! La cea mai recentă ediție, vedete au fost: în farfurii, brânzeturile de la Delaco, iar în pahare - vinuri de la Familia Darabont, venite tocmai din Crișana să cucerească Oltenia! Și ne-au cucerit prin arome, prin tehnică și prin diversitatea în tot și-n toate, de la sticle la dopuri și etichete! Mai avusesem șansa de a le degusta, dar acum, după o nouă întâlnire, sunt bucuroasă că am putut degusta și alte vinuri (din mai multe game) din portofoliul lor și entuziasmată să ne revedem și altă dată la un pahar de vin Darabont, în restaurante din Craiova sau chiar pe mesele noastre! Dar, până atunci, ce am gustat, degustat și discutat, în rândurile de mai jos!



29 aprilie 2024

#prinArad: Weekend inedit, plin de povești și savoare

În fiecare colț al Aradului se ascund comori mai mult sau mai puțin explorate! Asta am descoperit #prinArad, la invitația prietenilor Daniel Scridon și Călin Bobora! Alături de gașca mea blogosferică dornică de aventură și frumos, am pornit într-o escapadă plină de culoare și gust, pe parcursul căreia am descoperit locuri inedite, peisaje copleșitoare, bucate alese și oameni care sfințesc locurile în care trăiesc! Fiecare experiență a fost o poveste ce merită spusă. Am avut privilegiul să ne lăsăm purtați de frumusețea și istoria județului Arad, începând cu Muzeul Viei și al Vinului din Pâncota, continuând cu o degustare tradițională în mijlocul naturii, îndreptându-ne pașii spre Cetatea Șiria, mărturia timpului și a zbuciumului istoric, pentru a ne relaxa apoi la Roca Brună, unde am savurat rafinamentul gastronomic. Weekend-ul nostru a fost o incursiune în inima istoriei, naturii și gastronomiei locale, o călătorie ce ne-a dezvăluit farmecul și bogăția județului Arad. Haideți să vă povestesc mai pe larg despre aceste experiențe de neuitat!