02 martie 2023

Craiova Blog Meet la borna 11 ani

Să fie prin negura timpului când participam la primul meu meet cu o gașcă de oameni pe care îi știam din online. Era Craiova Tweet Meet 2010 și atunci i-am cunoscut pe unii din dinozaurii internetului din România, cum sunt Cristi China Birta aka Chinezu și prietenul meu (și-al tuturor; l-ați văzut cât e de simpatic?) Marius Matache aka Make! Timpul a trecut, iar gașca de onlineri & bloggeri de la Craiova a crescut și s-a cristalizat în jurul inimosului nostru coleg și prieten Daniel Botea. Am articole (și poze doveditoare) de la unele din primele Blog Meet-uri locale de prin 2013, dar și de la unele din evenimentele aniversare, când am serbat 100 de ediții sau 10 ani de blog meet-uri. Duminica trecută ne-am strâns din nou să celebrăm o bornă impresionantă – 11 ani de Craiova Blog Meet! Cum ne-am distrat, aflați citind articolul în continuare!



18 ianuarie 2023

Festin cu brânză și vin: brânzeturi poloneze și vinuri Domeniile Sâmburești (2)

Trăiască prietenia între popoare! România și Polonia au o lungă istorie de relații diplomatice bune, iar Craiova a fost, de-a lungul anilor, refugiu și casă pentru mulți polonezi. Și ce mod mai bun de a marca această istorie comună și prietenie decât prin schimburi interculturale? Cu gașca de bloggeri olteni am făcut un astfel de schimb cultural de excepție sâmbătă, 14 ianuarie, când noi am turnat în pahare cultură românească de viță de vie de la Domeniile Sâmburești, iar prietenii noștri de la Centrul de Limbă și Cultură Poloneză Craiova au pus pe farfurii cultură poloneză de producere a brânzeturilor. Despre ce a fost vorba aflați citind articolul în continuare!

Sursă foto: Daniel Botea



20 decembrie 2022

Festin cu brânză și vin - Delaco și Casa de Vinuri Cotnari

De multe ori, atunci când vorbim despre vinuri, facem referire la amprenta oenologului, la viziunea și mijloacele sale de exprimare a plăcerii prin gust și arome, aciditate și alcool sau tanini. În mod similar, unii artiști își reflectă viziunea despre viață fără pretenție de ștaif, dar cu inocență și pasiune, cu simplitate și franchețe, cu mijloace proprii, individuale și ușor recognoscibile de expresie. Numim acest tip de artă naiv, la fel cum cei de la Casa de Vinuri Cotnari au numit cea mai nouă gamă de vinuri obținute doar din soiuri românești, cu niște etichete superbe, inspirate din estetica și filosofia picturii naive. 

Le-am degustat cu plăcere, mai ales fiind puse în pahare, lângă platouri de brânzeturi de-lins-pe-degete de la Delaco, unele din preferatele mele all-time. Așa cum v-ați prins deja, vorbesc despre o nouă ediție a evenimentului Brânzeturi cum se cuVin al bloggerilor olteni. Ce am gustat, degustat și discutat, în rândurile de mai jos!




15 decembrie 2022

Cadou perfect pentru Crăciun: Care lapte e mai bun?

Fie că i-ai comandat deja juniorului cadoul de Crăciun sau te pregătești să intri în panica de dinainte de Sărbători, ia în calcul să-i pui în punguță și o carte de citit. Te ajut cu o recomandare 1001% subiectivă: delicioasa carte pentru copii „Care lapte e mai bun?”, scrisă de sora mea din alți părinți, Anda Simion. Pe Anda o știu de ceva ani, îi (re)cunosc condeiul și mă vrăjește cu orice scrie, așa cum sunt convinsă că vă va vrăji pe tine și pe tot neamul tău, căci cartea ei e numai bună pentru mămici, tătici, bunici și alte rude, cu sau fără pici. Continuă să citești, îți zic imediat despre ce e vorba și cum poți să intri în posesie.




27 noiembrie 2022

Festin cu brânză și vin – Delaco și Domeniile Averești

Când aud “ne vedem joi”, unii oameni se gândesc la versurile unei melodii Vama Veche; alții, cum suntem noi, cei din blogosfera oltenească, condiționați fiind deja de știința că joia e zi de degustare, începem să poftim… Iar pohta ce-am pohtit la cea mai recentă ediție a evenimentului Brânzeturi cum se cuVin a fost o asociere de brânzeturi Delaco și vinuri venite de la mare distanță, de la Domeniile Averești din Podgoria Huși, tocmai din apropiere de granița cu Republica Moldova. Renumita zona viticolă continua să-și respecte blazonul prin vinuri cu prestanță, de care ne-am bucurat într-o seară frumoasă de toamnă târzie. Ce am gustat, degustat și discutat, în rândurile de mai jos!

Foto evenimente: Ion Mihăescu.